Tipuri de Abces

Ce este un abces dentar?

Aceasta afectiune implica inflamatia gingiei, situatie cauzata de o infectie a radacinii unui dinte. De asemenea, tesutul din jurul dintelui devine rosu si tensionat, astfel ca pacientii vor resimti o pulsatie si o stare de tensiune si nervozitate. Motivul aparitiei abcesului dentar este igiena cavitatii bucale precara, unde au aparut resturi alimentare si bacterii care nu au fost inlaturate si care au format placa bacteriana. Daca aceasta nu este indepartata de pe dantura, se formeaza tartrul care nu poate fi eliminat decat in cadrul unui cabinet stomatologic, astfel ca se recomanda ca pacientii sa adopte o igiena orala corespunzatoare pentru prevenirea afectiunilor.

solutii financiare bun

Care sunt tipurile de abces dentar?

Aceasta afectiune poate afecta oamenii indiferent de varsta, de la cei mici, pana la cei mai in varsta si poate fi de trei tipuri. Cel mai comun intalnit abces este cel periapical, care este localizat in pulpa dintelui, urmat de cel gingival, amplasat in gingie, nu este la fel de periculos deoarece nu ajunge in zona dintilor sau maxilarului. Cel de al treilea tip de abces este cel periodontoal care implica afectarea suportului dintilor.

Care sunt simptomele aparatului dentar?

Primele semne ale dezvoltarii afectiunii sunt marcate de disconfortul aparut atunci cand se vorbeste sau se mesteca alimente, o senzatie pulsatila, posibila inflamare a gingiei. Daca abcesul dentar nu se trateaza, atunci pot aparea si alte probleme ale organismului, precum durere de cap, frisoane, respiratie urat mirositoare, oboseala, febra, stare de tensiune.

Tratament pentru abces dentar

Dentistul este cel care alege cea mai buna metoda de tratare a abcesului, in functie de cazul prezentat de fiecare pacient in parte. Astfel, de multe ori poate fi necesar ca pacientii sa administreze antibiotice sau realizarea unei mici incizii pentru eliminarea puroiului. De asemenea, cand este infectat tesutul, este nevoie tratarea canalului si radacinei dintelui. Tratamentul abcesului dentar, indiferent de gravitatea acestuia, nu reprezinta ceva complicat, fiind efectuat in scurt timp, intr-o singura sedinta, in cadrul cabinetului stomatologic. Exista insa si situatii in care abcesul sa fi afectat mult structura de sustinere a dintelui, iar acesta sa nu mai poata fi salvat, ultimul pas disponibil fiind extractia dintelui. De asemenea, inflamatia, durerea si disconfortul se pot retrage in urma aplicarii unor comprese reci.

Insa, toate aceste probleme pot fi evitate daca pacientii opteaza pentru igiena cavitatii bucale, alcatuita dintr-un periaj de cel putin doua ori pe zi si folosirea apei de gura si a atei dentare. De asemenea, este important ca pacientii sa isi alcatuiasca un plan alimentar adecvat si sanatos.


Program ProdentClinic

Telefon:0720.932.294

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii

Echipa ProdentClinic

Leave a Reply