Caria Dentara – Tratament Laser fara durere la ProdentClinic

caria dentara

Caria dentara este boala cronica cea mai raspandita atat in randul copiilor, cat si in randul adultilor desi poate fi prevenita foarte usor. Caria dentara se manifesta in interiorul si exteriorul dintelui, producand gauri si daune ale structurii dentare.

Cauzele cariilor dentare

Caria dentara este o afectiune comuna, a doua dupa raceala. Ea apare de obicei la copii si la tinerii adulti dar poate afecta orice persoana. Caria dentara este principala cauza a pierderii dintilor la persoanele tinere.
Bacteriile care se gasesc in mod normal in gura schimba alimentele, in special zaharul si amidonul, in acizi. Bacteriile, acizii, resturile alimentare si saliva combinate in gura, formeaza o substanta lipicioasa, numita placa dentara, care se lipeste de suprafata dintilor. Aceasta placa se formeaza mai mult pe molarii din spate, chiar deasupra gingiilor si intre marginile dentare.
Daca nu este indeparata de pe dinti placa bacteriana se transforma in tartru, ducand la iritarea gingiilor si la aparitia gingivitei si paradontozei.
Placa incepe sa se construiasca pe dinti in termen de 20 de minute dupa masa. In cazul in care nu este eliminata, acizii vor incepe deteriorarea smaltului dintilor si vor crea gauri in dinte (carii). Cariile de obicei, nu dor, cu exceptia cazurilor in care ele cresc foarte mari si afecteaza nervii sau provoaca fracturi ale dintilor. Cariile dentare netratate distrug partea interioara a dintelui (pulpa), ceea ce duce la pierderea dintelui.
Carbohidratii (zaharul si amidonul) cresc semnificativ riscul aparitiei cariilor dentare. Totodata, alimentele lipicioase sunt mult mai daunatoare decat cele nelipicioase, deoarece acestea raman pe dinti si ataca smaltul dentar.

solutii financiare bun

Tipuri de carii dentare

Cel mai des intalnite carii sunt cele coronare, prezentate la adulti si copii, si amplasate de cele mai multe ori pe partea ocluzala sau intre dinti. Cariile radiculare sunt intalnite in special in cazul persoanelor cu o varsta inaintata, deoarece, cu trecerea anilor, gingiile incep sa se retraga, astfel ca radacina danturii ramane expusa. Iar cum aceasta nu mai este acoperita de smalt, radacina se poate caria cu usurinta. Cariile secundare sunt cele care se dezvolta pe langa coroanele sau obturatiile realizate, deoarece acestea reprezinta zone in care placa bacteriana are tendinta de a se aduna, astfel ca apar cariile. Adultii care au gura uscata prezinta de cele mai multe ori carii, iar gura uscata este cauzata de alte afectiuni.

Daca raman netratate, cariile pot prezenta o problema importanta pentru pacienti, deoarece dintii sunt distrusi, la fel si tesutul moale care ii inconjoara, se pot produce abcese sau infectii in zona radacinii. Daca raman netratate o perioada mai mare de timp, iar cariile se dezvolta treptat, in cele din urma se poate ajunge la pierderea dintelui, situatie care atrage cu sine alte probleme si necesitati.

In cazul in care un pacient suspecteaza ca ar avea o carie, acesta ar trebui sa calce pragul unui cabinet stomatologic, deoarece doar dentistul este cel care poate oferi un diagnostic corect. In plus unele carii sunt amplasate pe partea interioara a danturii, astfel ca pacientii nu ar avea cum sa le observe.

Simptomele cariilor dentare:
Cand o carie dentara avanseaza adanc in dinte, se poate produce o sensibilitate crescuta la alimentele calde, reci sau dulci. Dar nu toate cariile dentare pot provoca dureri. Daca acestea sunt mici sau progreseaza lent, ele pot fi detectate doar de catre medicul dentist, inainte sa devina dureroase. Cariile de pe dintii din fata sunt mult mai usor de detectat si vor arata ca o lumina sau ca o pata de maro inchis, iar netratate, ele formeaza gauri in structura dintilor. Medicul dentist poate detecta caria cu ajutorul unui instrument ascutit care va simti structura dintelui afectata de carie. In cazul in care caria se formeaza intre dinti, ea poate fi vizibila doar la razele X.

Tratament Laser la ProdentClinic: 

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratarii carilor dentare cu ajutorul laserului (fara durere).

Pret tratament carie dentara la clinica stomatologica ProDent

Obturatie cu ionomer de sticla    100 lei
Obturatie fizionimica gradul I   170 lei
Obturatie fizionimica gradul II   200 lei
Obturatie fizionimica gradul I   170 lei
Obturatie prin condensare laterala 1 c    175 lei
Obturatie prin condensare laterala 2 c    275 lei
Obturatie prin condensare laterala 3 c    350 lei
Obturatie de canal monoradicular   250 lei
Obturatie de canal pluriradicular   300 lei

 

Citeste mai multe despre Odontologie


Program ProdentClinic

Telefon:0720.932.294

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii