Dureri Dinti – Tratamente Laser fara durere la ProdentClinic Bucuresti

Durerea de dinti apare atunci cand nervul unui dinte este iritat. Cele mai frecvente cauze de aparitie ale unei dureri sunt legate de o infectie dentara, afectiuni gingivale, placa, carii dentare, leziuni sau chiar pierderea unui dinte. Exista si cazuri in care durerea nu provine de la dinti, dar radiaza spre cavitatea bucala, dand astfel impresia unei dureri. Acest lucru se intampla de multe ori atunci cand exista o problema cu articulatia maxilarului sau cu urechile. De asemenea, problemele cardiace pot da senzatia unei dureri a dintilor. De aceea, cel mai indicata este o radiografie, pentru a stabili daca provine de la afeciunea unui dinte, a maxilarului sau a altei probleme din organism.

Majoritatea problemelor dentare se pot preveni daca se urmeaza un program de igiena in mod constant, care presupune folosirea atei dentare, periajul alaturi de o pasta de dinti cu fluor, impreuna cu un control la o jumatate de an, unde medicul dentist poate aplica etansanti si fluorura, importante mai ales in cazul copiilor.

Care sunt simptomele durerilor de dinti?

Simptomele unei dureri de dinti pot include:

–          o durere, care poate fi ascutita, trepidanta sau constanta. Sunt persoane care resimt durerea numai atunci cand este aplicata o presiune asupra dintelui. In cele mai multe cazuri, in prima faza apare o durere ascutita, urmand ca ulterior aceasta sa se transforme intr-una constanta, surda, care poate dura cateva zile, saptamani sau chiar luni daca nu este tratata.

–           o umflatura in jurul dintelui, care de cele mai multe ori poate fi vizibila pe intregul chip

–          prezenta febrei sau a durerii de cap

–          un gust aparte resimtit de catre persoana de la dintele infectat

Medicul dentist ar trebui contactat cat mai curand posibil daca o durere de dinti dureaza mai mult de una sau doua zile, daca durerea  resimtita este una severa, precum si daca sunt prezenta semne de febra, dureri de urechi sau o jena la deschiderea gurii larg. Identificarea si tratarea adecvata a infectiei dentare este importanta pentru a preveni raspandirea sa in alte parti ale fetei si craniului si, eventual, chiar la fluxul sanguin.

Ce se intampla la medicul dentist?

Pentru a trata durerea de dinti, medicul va cere in primul rand istoricul medical si va efectua un examen fizic. Vor fi adresate intrebari referitoare la durere, legata de cat timp persista, cat este de severa. De asemnea, medicul dentist va examina gura, dintii, gingiile,  limba, gatul, sinusurile, urechile, precum si o radiografie sau alte teste in functie de gravitate.


Program ProdentClinic

Telefon:0720.932.294

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii

Echipa ProdentClinic