Extractie Masea Minte – Laser fara durere la ProdentClinic Bucuresti

In general molarul de minte este ultimul ce isi face aparitia pe arcada dentara. Maselele de minte incep sa se dezvolte in jurul varstei de 17 ani, in numar de una, doua, trei sau patru. Molarul de minte poate avea diverse forme, marimi, un numar diferit al canalelor si radacinilor, insa difera si pozitia de erupere. Din cauza locului in care sunt amplasati, undeva in capatul arcadei, molarii de minte sunt dificil de ingrijit, deoarece periuta de dinti patrunde cu greu pana la ei si astfel sunt mai predispusi in fata cariilor si afectiunilor, spre deosebire de restul dintilor. In plus si dentistii intampina greutati in momentul in care trebuie sa efectueze operatiuni in zona respectiva, astfel ca in majoritatea cazurilor este indicata extractia maselelor de minte.

In unele cazuri se recomanda extragerea molarilor de minte chiar daca nu sunt afectati de carii, deoarece pot produce mai multe probleme arcadei din cauza faptului ca in momentul dezvoltarii exercita presiune asupra celorlalti dinti, iar dantura isi poate schimba pozitia, situatie ce duce la dinti inestetici, dar si nesanatosi.

Extractia maselei de minte

Aceasta este o interventie foarte comuna in stomatologie si implica extractia molarului de minte dupa ce zona este anesteziata pentru evitarea durerii si a disconfortului. Durata interventiei variaza in functie de locul in care este situata maseaua sau de posibile carii ce pot slabi rezistenta. Dupa ce are loc extractia, urmeaza o sutura, iar cel mult 10 zile mai tarziu se indeparteaza firele.

Recomandari post interventie

Este important ca pacientii sa mentina aplicata compresa cu substante speciale, pana la doua ore dupa extractie. Trebuie evitata perierea dintilor in primele 24 de ore, iar ulterior acesta se va efectua in mod obisnuit. Sunt interzise orice tip de alimente si bauturi pana la trecerea anestezicului, iar ulterior se vor putea consuma doar alimente moi la o temperatura potrivita, adica nici foarte calde, insa nici foarte reci.

De asemenea, la cateva zile dupa interventie nu se consuma bauturi alcoolice sau cu acid, se evita fumatul si este important ca pacientii sa nu incerce inlaturarea firelor suturii, chiar daca pot provoca un usor disconfort, deoarece in caz contrar poate fi starnita din nou sangerarea. Exista situatii in care pacientii sesizeaza o usoara inflamare a locului, insa aceasta poate fi combatuta cu ajutorul medicamentelor prescrise de catre stomatolog, insa sunt foarte des folosite si compresele reci. Este important ca in momentul aplicarii compreselor acestea sa nu fie inghetate, ci doar reci.

 


Program ProdentClinic

Telefon:0720.932.294

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii

Echipa ProdentClinic

Leave a Reply