Gingivita la Copii – Tratament laser fara durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce este gingivita?

Aceasta afectiune este mai comuna in randul adultilor decat al copiilor, insa, din nefericire, in ciuda varstei fragede, cei mici pot prezenta si ei semnele gingivitei: gingii umflate, care produc durere si care sangereaza in momentul efectuarii igienii orale. De cele mai multe ori gingivita reprezinta prima etapa a instalarii parodontozei, care evolueaza treptat si duce la distrugerea si pierderea danturii, daca nu este tratata, fiind astfel esentiala descoperirea acesteia si tratarea ei, in special in randul copiilor.

solutii financiare bun

Gingivita la copii si adulti apare din cauza faptului ca pe dinti si gingii s-a acumulat placa bacteriana, alcatuita din bacterii si resturi alimentare ce nu au fost inlaturate in timpul periajului, care posibil sa fi fost efectuat gresit. Placa bacteriana afecteaza treptat tesutul gingiilor, care se poate infecta, iar in cele de urma inflama.

De ce apare gingivita la copii?

Exista mai multe motive ale dezvoltarii gingivitei, precum: perierea necorespunzatoare a dintilor, anumite afectiuni ce nu au fost tratate la timp, adoptarea unei diete alimentare defectuoase, modificari ale hormonilor, mai ales in perioada pubertatii, insa si din cauza anumitor medicamente sau afectiuni, hemofilie, leucemie, diferite sindromuri etc. Conform utlimelor studii efectuate de catre specialistii in domeniul stomatologic, s-a constatat ca gingivita poate fi influentata si de genetica.

Care sunt simptomele gingivitei la copii?

Aceasta afectiune isi marcheaza prezenta prin semne clare prin inflamatia si inrosirea gingiilor, sangerarea acestora in momentul periajului, respiratia urat mirositoare sau retractia gingiilor, situatie des intalnita in cazul pesoanelor mai in varsta.

Cum se trateaza gingivita?

Este esential ca aceasta afectiune sa fie descoperita timpuriu pentru a putea fi tratata corespunzator. De cele mai multe ori poate fi nevoie de o vizita la un specialist al parodontozei, care poate identifica in mod corespunzator tipul afectiunii si pregatirea modalitatii de tratare. In general, se efectueaza un detartraj pentru inlaturarea tartrului, urmand efectuarea unui periaj profesional, iar dupa analizarea gingiilor, medicul va propune un tratament in functie de starea pacientului: cu antibiotice, daca se gasesc usoare infectii, acesta recomandand un unguient care se aplica local. O alta posibilitate de tratare este fluorizarea danturii pentru ca alte depuneri de tartru sa fie prevenite, insa in cazul in care afectiunea este destul de avansata, se poate recomanda o dezinfectie cu laser.

Insa cel mai bun tratament al gingivitei este prevenirea ei, pacientii fiind nevoiti sa adopte o igiena orala corespunzatoare si sa efectueze periodic vizite la stomatolog, astfel fiind prevenite mai multe tipuri de afectiuni ale cavitatii orale.


Program ProdentClinic

Telefon:0720.932.294

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii

Echipa ProdentClinic

Leave a Reply