Halitoza Tratament

Halitoza Tratament Modern la ProDent Clinic Bucuresti


Ce este halitoza?

Halitoza poate fi jenanta si pentru persoanele din jur, iar unii oameni nu isi dau seama cat de urat miroase respiratia lor decat daca cineva le precizeaza acest aspect. In schimb, din fericire, aceasta problema este adesea usor de remediat. Ce poate fi de folos: O buna igiena orala, vizite regulate la medicul dentist si excluderea oricaror factori care ar putea face respiratia mai putin placuta.

Respiratia urat mirositoare este adesea cauzata de o acumulare de bacterii in gura care cauzeaza inflamatii si emit mirosuri nocive sau gaze care miros precum sulful ori mai rau. De-a lungul vietii, fiecare persoana se confrunta cu halitoza, in special dimineata.

Care sunt cauzele respiratiei urat mirositoare?

Nu exista statistici privind cat la suta din populatie are o respiratie urat mirositoare, insa studiile sugereaza ca aproximativ 80% din respiratia urat mirositoare este cauzata de o afectiune prezenta la nivelul cavitatii bucale. De exemplu, obturatii ce s-au crapat in timp, protezele deteriorate si neigienizate, cariile sau afectiunile gingivale, toate favorizeaza halitoza. De asemenea, exista posibilitatea ca resturile alimentare sa fie prezente si pe limba sau obraji, astfel ca acestea emit mirosuri neplacute. Mai multe afectiuni medicale interne pot provoca halena. Acestea includ diabetul zaharat, boli de ficat, infectii ale tractului respirator si bronsita cronica.

Cum se combate halitoza?

  • Hidratarea este foarte importanta – daca nu puteti sa va spalati pe dinti dupa masa, se poate consuma multa apa deoarece poate ajuta la accelerarea procesului de curatare a bacteriilor daunatoare si a resturilor de mancare stocate dintre dinti. Laptele poate ajuta la ameliorarea mirosului unor respiratii ofensive. Evitati bauturile care contin zahar
  • Nu consumati cafea in cantitati ridicate. Aceasta produce un miros greu de indepartat din spatele limbii
  • Nu fumati si nu utilizati alte produse pe baza de tutun
  • Renuntati la alcool. Alcoolul poate duce la o gura uscata deoarece inhiba salivarea. Prea multa bere, vin sau lichior pot face respiratia sa miroasa urat cu pana la 10 ore dupa ultimul pahar consumat
  • Mestecati guma fara zahar. Procedand astfel la 20 de minute dupa fiecare masa, acest obicei favorizeaza salivatia
  • Fiti atenti la bomboanele mentolate. Bomboanele fara zahar sunt considerate un remediu rapid, insa acestea doar mascheaza mirosul ofensiv si nu face nimic pentru a elimina bacteriile daunatoare

In prima faza este nevoie de adoptarea unei igiene orale stricte, din care sa nu lipseasca periajul dentar, fiind de preferat ca acesta sa fie realizat dupa fiecare masa, in masura in care este posibil. De asemenea, si ata dentara are un efect benefic, deoarece poate sa elimine toate resturile alimentare ramase interdentar, acestea reprezentand adesea cauzele mirosului neplacut. Apa de gura are un efect racoritor si protejeaza cavitatea bucala de bacterii pentru o anumita perioada de timp de la folosirea acesteia.

Cu alte cuvinte, printr-o igiena orala corespunzatoare, controale efectuate la fiecare 6 luni pentru depistarea si tratarea tuturor problemelor identificate, dar si prin hidratate si alcatuirea unui plan alimentar, se previne nu doar halitoza, ci o multime de alte probleme ale cavitatii orale.


Program ProdentClinic

Telefon:0720.932.294

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii