Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Pedodontie

Tratamente Laser Rapide Fara Durere Inhalosedare la ProDent Clinic Bucuresti. Medic Pedodont Specialist !

Ce este un dentist pediatru?

Acesti medici isi dedica munca in totalitate pentru a asigura sanatatea cavitatii orale a copiilor si adolescentilor. Acestia beneficiaza de experienta si calificarile necesare, astfel incat dintii, gingiile si intreaga cavitate sa se pastreze sanatoasa in fiecare etapa a copilariei. In cazul celor mici, primul dinte erupe in jurul varstei de 6 luni, urmand ca pe la 6 sau 7 ani primul set de dinti sa fie inlocuit de cel permanent.

Care sunt tratamentele oferite?

Fara un tratament de calitate, copiii sunt expusi la diferite afectiuni orale, printre care cariile sau alte infectii care pot aduce prejudicii si complicatii. Astazi, cariile copiilor sunt mult mai comune decat in anii trecuti, deoarece acestia consuma o cantitate mai ridicata de zahar, care favorizeaza dezvoltarea leziunilor carioase.

Implanturile dentare redau zambetul impecabil pe chipurile pacientilor si ajuta la cresterea increderii in sine.

Ce pregatire au dentistii pediatri?

Un medic pediatru a urmat cel putin patru ani de studiu la o facultate de stomatologie, alaturi de alti doi ani de specializare, astfel incat sa obtina dreptul de a lucra cu copii si adolescenti.

Acest tip de medici dentisti pot urma o multime de tratamente, printre care:

  • Examene orale ale bebelusilor, care includ si identificarea riscurilor de transmitere de la mama la copil
  • Prevenirea a numeroase afectiuni prin tratamente de curatare si fluorizare, alaturi de recomandari cu privire la dieta si nutritie
  • Prevenirea obiceiurilor viciose precum suptul degetului
  • Remedierea cariilor si a altor defecte
  • Diagnosticarea conditiilor orale asociate cu diferite afectiuni precum diabet, defectele ale inimii, astm, deficit de atentie, hiperactivitate etc.
  • Controlarea infectiilor gingivale si a altor conditii comune precum ulcerul
  • Tratarea cavitatii dupa ce a fost suferit un accident: fracturi, ciobiri, dinti lipsa etc.

Cum sa gasesc un medic dentist pediatru?

Cea mai buna sursa de informare poate fi considerata Internetul, insa rezultatele sunt cele care ii recomanda pe medici, astfel ca alti parinti care si-au dus copiii la un medic priceput reprezinta o modalitate potrivita de a descoperi cel mai potrivit dentist pediatru.

Cel mai bun tratament pentru copii

Copiii nu sunt niste adulti mici, motiv pentru care nu sunt intotdeauna capabili sa aiba rabdare si sa fie cooperativi pe durata unui tratament stomatologic.

Dentistii pediatri stiu cum sa trateze un copil, astfel incat acestia sa se simta cat mai confortabil. De asemenea, acestia dispun de un cabinet echipat special, astfel incat cei mici sa se simta in largul lor datorita decoratiunilor. Un dentist pediatru ofera o multime de tratamente diferite pentru ingrijirea dintilor, gingiilor si a cavitatii orale a celor mici.

Asadar, atunci cand un medic pediatru sugereaza ca un copil sa fie supus unui control stomatologic, cu siguranta ca acesta va oferi cele mai bune conditii.

Frica de dentist

Cei mai multi dintre copii sunt speriati de dentisti din diferite motive, insa acesti medici sunt bine pregatiti, astfel ca stiu cum sa indeparteze fobia. In primul rand este nevoie ca la prima vizita sa fie efectuata inainte ca copilul sa prezinte o afectiune a cavitatii, astfel incat acestia sa nu asocieze durerea cu stomatologul.

In plus, unii parinti sunt de parere ca nu este nevoie de ingrijirea si tratarea dintilor de lapte, deoarece acestia oricum vor fi inlocuiti de cei permanenti, insa obiceiul este unul foarte grav, deoarece cei mici pot dezvolta diferite afectiuni care sa isi puna amprenta si asupra dezvoltarii danturii definitive.

In plus, controalele la stomatolog trebuie efectuate de obicei putin mai devreme de amiaza, astfel incat copiii sa fie odihniti si mai cooperanti. Controalele trebuie urmate la fiecare 4 luni in randul copiilor, astfel incat sa poata fi prevenite o multime de posibile afectiuni.

De asemenea, copiii trebuie sa urmeze si o vizita la un medic ortodont, pentru a se asigura de buna dezvoltare a dintilor. Asadar, nu sunt identificate doar posibile carii si infectii, ci si eventuale deficiente de dezvoltare a oaselor. Se pot identifica si obiceiurile vicioase, deoarece acestia isi pun amprenta asupra arcadelor dentare.

Dintii de lapte

Dintii de lapte sunt foarte importanti nu doar pentru alimentatia celor mici, dar si in cadrul procesului de dezvoltare sanatoasa a oaselor. Din acest motiv, este esential ca dintii temporari sa fie mentinuti pe arcade pana la eruptia celor permanenti, deoare extractia prematura a acestora favorizeaza pozitiile defectuoase si influenteaza in mod negativ dezvoltarea celor permanenti.

Asadar, este nevoie ca cei mici sa adopte o igiena orala corespunzatoare, supravegheata de parinti pana cand copiii o pot efectua singuri. Astfel se asigura sanatatea cavitatii bucale, dintii temporari sunt sanatosi, se previn cariile si diferite infectii, urmand ca mai apoi dintii sa fie inlocuiti de cei permanenti, proces care poate sa difere de la un caz la altul. De exemplu, expulzia dintilor poate fi spontana, caz ce presupune ca dintii temporari sa fie foarte mobili, iar extractia sa fie urmata fara nicio o problema, cand nici macar nu mai este nevoie de interventia dentistului pediatru. Extractia dintilor de lapte inainte de termenul obisnuit, se recomanda doar atunci cand acestia produc diferite prejudicii la nivelul cavitatii orale.

Cand se extrag dintii de lapte?

  • Atunci cand acestia devin mobili, din cauza radacinii care este resorbita in perioada potrivita, iar extractia se dispune in momentul in care gradul de mobilitate este ridicat si reprezinta un disconfort pentru cei mici, in special in momentul masticatiei
  • Atunci cand dintii prezinta diferite carii care sunt dificil de tratat si care favorizeaza prezenta infectiilor
  • Atunci cand dintii au suferit un accident: fracturi, luxatii, ce nu pot fi remediate
  • Atunci cand acestia favorizeaza dezvoltarea necorespunzatoare a danturii permanente

In aceste situatii, medicul pediatru trebuie sa analizeze radiografiile efectuate, astfel incat sa identifice prezenta mugurelui dintelui permanent, si eventual care este pozitia si gradul de dezvoltare al acestuia. Atunci cand mugurele lipseste, dintele de lapte trebuie pastrat, astfel incat sa isi poata indeplini toate functiile avute. Orice extractie efectuata inainte de dezvoltarea mugurelui impune necesitatea aplicarii unui dispozitiv care mentine spatiul adecvat, astfel incat sa se previna migratia dintilor, fenomen ce favorizeaza dereglarea ocluziei.

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice