In copilarie, dintii ar trebui periati de indata ce ei incep sa apara. Daca va invatati copiii sa inceapa o igiena orala devreme, ei se vor obisnui cu acest lucru deoarece acest obicei va intra in rutina lor zilnica. Atunci cand copilul este foarte mic si dintisorii si gingiile sunt destul de sensibile, se poate folosi in loc de periuta de dinti, un deget infasurat intr-un prosop moale. Medicul dentist va poate sfatui cel mai bine cand puteti sa incepeti folosirea periutei de dinti pentru dantura copilasului. Unii medici stomatologi sugereaza folosirea periutei de dinti abia cand copilul a implinit 4 ani, insa alti medici recomanda perierea danturii copilului chiar si cand acesta are 2-3 ani.
Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa aveti grija de dantura copiilor dumneavoastra:
• Alegeti o periuta de dinti mica, cu capul rotund si cu perii moi, ideala pentru dimensiunea unui copil. Inainte de periere, inmuiati periuta de dinti in apa calduta timp de cateva minute. Medicii dentisti recomanda curatarea cavitatii bucale a unui copil cu varsta pana in 2 ani, doar cu periuta de dinti si cu apa, deci fara pasta dentara. Acest lucru se datoreaza faptului ca cei mici pot inghiti cu usurinta pasta de dinti iar inghitirea unei cantitati prea mari de fluor poate duce la discolorarea viitorilor dinti permanenti. De asemenea, inainte de a cumpara o pasta de dinti, verificati eticheta produsului, deoarece unele paste de dinti nu sunt recomandate copiilor sub 6 ani. Daca, insa, pasta de dinti este potrivita, la fiecare periaj trebuie folosita o cantitate de pasta de dimensiunea unui bob de mazare.
• Periati dintii copilului de doua ori pe zi, dimineata si inainte de culcare. Acordati 2 minute fiecarui periaj dentar si insistati pe molarii din spate, aceasta fiind zona in care cariile se dezvolta cel mai mult.
• Inlocuiti periuta de dinti la fiecare 3 luni sau chiar mai devreme, in cazul in care aceasta prezinta semne de tocire sau uzura. De retinut, periuta de dinti este un obiect strict personal, ea nu are voie sa fie impartita cu nimeni altcineva!
• Incepeti folosirea atei dentare de indata ce incep sa creasca doi dinti unul langa altul.
• Intrebati medicul dentist despre cantitatea de fluorura necesara copilului. In cazul in care apa potabila nu contine fluor, suplimentele cu fluor sau tratamentele cu fluor pot fi necesare.


Program ProdentClinic

Telefon:0734.688.922 

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii

Echipa ProdentClinic