Profilaxia dentara este o parte importanta a unui regim de ingrijire a sanatatii orale necesare pentru a preveni aparitia cariilor, bolilor gingivale si pierderea dintilor. Profilaxia este o procedura simpla care se face doar o data sau de doua ori pe an si poate preveni necesitatea efectuarii unui tratament dentar costisitor, cum ar fi cel de umplere cu plomba dentara sau cel de tratare a paradontozei.

Profilaxia dentara este, de fapt, termenul medical pentru curatarea profesionala a dintilor si are rolul de a indeparta placa dentara sau alte iritatii din cavitatea bucala. Placa bacteriana depozitata pe suprafata dintilor pentru mai mult timp se va intari, transformandu-se in tartru, o afectiune care poate crea probleme si mai grave de sanatate. Din pacate, tartrul dentar nu mai poate fi indepartat doar cu un simplu periaj dentar si prin folosirea atei dentare, insa, profilaxia este o buna modalitate de a curata depozitul de tartru, asigurand totodata, o sanatate orala pentru cel putin 6 luni.

Procedura de profilaxie dentara este mai mult decat un tratament de curatare dentara. In timpul procedurii, sunt folosite mai multe masuri pentru a monitoriza si imbunatati starea de sanatate a dintilor. In primul rand, dentistul va cauta orice semn de carie dentara, cu ajutorul razelor X. Urmeaza indepartarea depozitelor de placa si tartru de pe dinti, prin metoda detartrajului cu ultrasunete. Odata ce dintii sunt clari si curati, vor fi lustruiti pentru a oferi un zambet stralucitor.

Profilaxia dentara este esentiala nu numai pentru mentinerea dintilor curati dar si pentru a trata stadiile incipiente ale bolilor gingivale. Medicul dentist utilizeaza instrumente speciale pentru a indeparta tartrul dentar, acesta neputand fi eliminat pe cont propriu. Fara vizite regulate la dentist si fara o igiena orala adecvata, tartrul dentar se instaleaza pe suprafata dintilor, ducand la aparitia bolilor parodontale care, daca sunt lasate netratate, pot duce la pierderea dintilor. Stadiile avansate ale bolilor gingivale pot permite bacteriilor din gura sa intre in fluxul sanguin si sa ajunga in alte parti ale corpului, imbolnavindu-le. Studiile stiintifice au demonstrat faptul ca bolile gingivale sunt legate de afectiunile inimii si de accidentele vasculare cerebrale.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa te supui unui un tratament de profilaxie dentara:
• Scop cosmetic – Profilaxia ajuta la eliminarea petelor de pe dinti;
• Educatie dentara – In timp ce dentistul va curata suprafetele dentare, el va poate sfatui cum anume sa mentineti o igiena orala mai buna si in ce zone ale cavitatii bucale sa puneti accent;
• Motive de sanatate – Sanatatea orala este strans legata de cea a intregului organism.


Program ProdentClinic

Telefon:0734.688.922 

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii

Echipa ProdentClinic