Tratamente Endodontice – Laser fara durere in Bucuresti la ProdentClinic

Tratamentul endodontic trateaza interiorul dintelui. Tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dintelui este inflamata sau infectata. Inflamatia sau infectia poate avea o varietate de cauze: o carie  adanca, proceduri dentare repetate pe dinte, coroanele defecte, o crapatura sau fisura in dinte. In plus, traumatismele la un dinte pot provoca daune ale pulpei, chiar daca dintele nu are crapaturi sau fisuri vizibile. Daca inflamatia pulpei sau infectia este lasata netratata, aceasta poate provoca durere sau poate duce la un abces.

Cum este dintele salvat de tratamentul endodontic?

In timpul tratamentului de canal, pulpa inflamata sau infectata este indeparta si partea interioara a dintelui este atent curatata si dezinfectata, apoi este umpluta si sigilata cu un material tipul cauciucului. Ulterior, dintele este restaurat cu o coroana. Dupa restaurare, dintele continua sa functioneze ca oricare alt dinte. Un tratament endodontic modern este foarte similar cu  o umplere a dintelui de rutina si, de obicei, poate fi realizata in unu sau doua sedinte la cabinetul stomatologic, in functie de starea dintelui si circumstantele personale.

Salvarea dintelui natural cu tratamentul de canal are o multime de avantaje printer care se numara:

–          Ajuta la un mestecat eficient

–          Forta in timpul muscaturii este normala

–          Are un aspect natural

–          Protejeaza alti dinti impotriva unei uzuri excesive

Tratamentul endodontic va ajuta sa va mentineti zambetul natural, sa continuati sa manancati alimentele pe care le doriti, si in acelasi timp  diminueaza nevoia unor lucrari dentare. Cu o ingrijire adecvata, cei mai multi dintre dintii care au avut un tratament de canal pot dura tot atat de mult ca si cei sanatosi si de multe ori rezista pentru o viata intreaga.

Cat de dureroase sunt procedurile de canal?

Multe proceduri endodontice sunt efectuate pentru a calma durerea de dinti cauzata de inflamatie sau  infectia pulpei dintelui. Cu tehnicile si anestezicele moderne, majoritatea pacientilor au afirmat ca nu au resimtit nici un fel de durere in timpul procedurii. In primele zile dupa tratament, dintele se poate simti sensibil, mai ales in cazul in care nu a existat durere sau infectie inainte de procedura. Acest disconfort poate fi ameliorat cu ajutorul unor medicamente prescrise de medicul dentist. Daca aveti dureri severe, presiune sau durere care dureaza mai mult de cateva zile este recomandata o vizita la medicul endodont.


Program ProdentClinic

Telefon:0720.932.294

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii

Echipa ProdentClinic

Leave a Reply