Cum se Trateaza Paradontoza – Tratament Laser fara durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce este paradontoza?

Paradontoza este o afectiune ce se dezvolta din numeroase cauze precum malocluzia, aplicarea necorespunzatoare a unei coroane sau proteze, ori folosirea unei cantitati ridicate de material in incercarea de a trata cariile. Toti acesti factori duc initial la dezvoltrea paradontitei, care ulterior se transforma in paradontoza. De obicei, bolile specifice gingiei isi fac aparitia dupa ce are loc infectarea tesuturilor inconjuratoare acestora, fiind si cel mai des intalnit motiv al caderii dintilor la adulti.

Care sunt simptomele si cauzele paradontozei?

Aceasta afectiune implica imbolnavirea tesuturilor paradontale, care o data cu trecerea timpului se altereaza. Din aceasta cauza se recomanda ca pacientii sa cunoasca toate simptomele paradontozei, pentru a putea sa o previna si sa o trateze timpuriu. Cateva din semenele acestei afectiuni sunt inflamarea gingiilor, retractia acestora sau dezvoltarea pungutelor paradontale, care sunt alcatuite din resturi alimentare si bacterii. Deoarece retractia gingivala are loc pe masura trecerii anilor, persoanele in varsta sunt mai predispuse sa sufere de paradontoza, radacina dintilor devenind expusa si usor de atacat de catre bacterii.

Insa, inflamarea gingiilor se manifesta din numeroase cauze precum alergii, hipertensiune, anumite afectiuni ale sangelui, boli de tip cardiovascular sau omiterea efectuarii igienii orale. O situatie des intalnita este ca pacientii care nu au carii la nivelul dintilor, insa prezinta paradontoza sunt predispusi la caderea dintilor.

Ultimele cercetari din domeniu indica faptul ca dezvoltarea paradontozei poate fi cauzata si de fluorizarea apei, situatie in care solutia este detartrajul. Din nefericire, paradontoza nu produce durere ori disconfort, astfel incat se poate dezvolta o perioada lunga de timp, pana sa ofere primele semne ce pot fi sesizate de catre pacient. Insa, acest caz poate fi prevenit cu ajutorul controalelor periodice la stomatolog, care poate descoperi afectiuni, desi se afla in primele faze ale dezvoltarii.

Cum se previne paradontoza?

Este important ca pacientii sa recurga la o igiena orala efectuata corespunzator, pentru ca reprezinta cea mai buna solutie de prevenire a paradontozei, insa si a altor afectiuni specifice cavitatii orale. Nu trebuie omisa folosirea atei dentare, care are rolul ei important deoarece poate sa ajunga in spatiile interdentare, unde periuta de dinti nu poate ajunge. Astfel sunt eliminate resturile alimentare stocate intre dinti si care alaturi de bacterii formeaza placa bacteriana. Cea din urma este cu siguranta cel mai mare dusman al cavitatii orale, deoarece daca ramane pe suprafata dentara pret de cateva zile, se formeaza tartrul, care nu poate fi inlaturat de pacient printr-o simpla periere, ci cu ajutorul detartrajului.

 


Program ProdentClinic

Telefon:0720.932.294

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii

Echipa ProdentClinic