Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Carii Dentare

Tratamente Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce sunt carile dentare?

Cariile dentare reprezinta o problema majora de sanatate orala in majoritatea tarilor industrializate, cu care se confrunta 60-90% dintre elevi si majoritarea adultilor.

Simptomele Cariei Dentare

De regula, cariile dentare incep sa se dezvolte prin demineralizarea smaltului dentar, acest lucru fiind, de cele mai multe ori, ascuns ochiului liber.

Caria dentara urmeaza se dezvolte apoi in partea moale a dintelui, adica in dentina (partea sensibila de sub smalt).

Smaltul slabit, se rastrange ulterior, formand o cavitate iar dintele este distrus progresiv. Cariile dentare pot ataca, de asemenea, radacinile dintilor iar intreaga structura poate sa fie pierduta iremediabil daca nu este tratata.

De obicei, o carie incepe printr-un mic punct, care treptat se extinde, iar din nefericire, durerea apare abia atunci cand caria a ajuns la un nivel avansat, motiv pentru care sunt recomandate vizitele la dentist.

Durerea de dinti, sensibilitatea la rece, cald sau dulce, halena, pete ale dintilor, toate sunt simptome ale prezentei cariilor care trebuie tratate corespunzator.

Din ce cauza se formeaza cariile dentare?

Cauza principala care formeaza cariile dentare este reprezentata de actiunea acizilor la suprafata smaltului. Acidul este produs atunci cand zaharul (in principiu, zaharoza) din produsele alimentare si din bauturi reactioneaza cu bacteriile prezente in biofilmul dentar (placa bacteriana) de pe suprafata dintelui.

Acidul produs duce la o pierdere de calciu si fosfat de pe smalt, acest proces numindu-se demineralizare.
Saliva este un aparator natural important impotriva cariilor dentare deoarece are rolul de a dilua si neutraliza acidul care cauzeaza demineralizarea.

In afara de stoparea demineralizarii smaltului, saliva ofera un rezervor de minerale care ajuta la remineralizare si vindecare odata ce acizii sunt neutralizati.

Atunci cand, insa, demineralizarea depaseste remineralizarea, cariile dentare incep sa se dezvolte. Cariile, chiar si in cazul copiilor care nu au dinti permanenti, pot avea complicatii grave si de durata, cum ar fi durerea, abcesul dentar, pierderea dintilor, ruperea dintilor, probleme gingivale sau infectii grave.

Tipuri de carii

Exista mai multe clasificari ale cariilor, insa cea mai utilizata de medici este aceasta:

  • Carii in santuri, adica cele care apar pe partea cu care se mesteca mancarea
  • Carii pe suprafete netede, adica cele care apar pe partile laterale ale danturii
  • Carii la radacina dintelui, sunt intalnite cel mai des in cazul persoanelor cu o varsta inaintata, (sau in cazul celor care prezinta o afectiune paradontala), cand gingia se retrage, radacina dintelui ramanand expusa tuturor bacteriilor
  • Carii secundare, adica cele care apar intre un dinte si o obturatie ori coroana, sunt des intalnite deoarece dintii care au fost „lucrati” sunt mai predispusi la dezvoltarea cariilor
  • Carii recurente, adica cele care apar sub obturatii, fiind mai dificil de descoperit, motiv pentru care sunt recomandate radiologiile dintilor

Cum se trateaza cariile dentare?

Principala optiune de tratament pentru cariile dentare este curatarea si indepartarea afectiunii, dupa care aplicarea unei plombe (restaurari) realizate din diverse materiale (ex: amalgam, rasini compozite, portelan). Cariile dentare pot necesita restaurari prin coroane dentare sau tratament de canal iar cariile dentare cele mai avansate pot necesita extractii care trebuie sa fie urmate de aplicarea implanturilor dentare.

Prevenirea cariilor dentare:

Prevenirea cariilor dentare poate fi abordata in trei moduri:
• Prin utilizarea fluorurilor sau prin tratament de fluorizare in cabinetul stomatologic;
• Prin reducerea consumului de zaharuri;
• Printr-o igiena orala corespunzatoare, care implica periajul dentar, folosirea atei dentare si a apei de gura.

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice