Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Detartraj

Tratamente Laser Rapide Fara Durere la ProDent Clinic Bucuresti

Placa dentara si tartrul, adica depozitele minerale ce par murdare, stocate la nivelul dintilor in apropierea gingiilor, de cele mai multe ori sunt cele care favorizeaza infectiile gingivale.

Placa bacteriana se indeparteaza in momentul periajului dentar,insa daca acesta este omis, atunci va aparea tartrul, ce nu poate fi inlaturat decat prin intermediul unei proceduri efectuata doar la dentist, si anume detartrajul.

De ce este detartrajul necesar?

Aceasta procedura este necesara pentru inlaturarea placii si a tartrului, depozitelor inestetice si daunatoare din apropierea gingiilor. La cateva minute de la periajul dentar, un strat foarte subtire alcatuit din saliva, proteina si bacterii, se formeaza la suprafata dintelui, reprezentand un magnet pentru alte bacterii.

In decursul a cateva ore, diferite specii de bacterii, alaturi de zaharul prezent in alimente rezulta in formatiuni galbene si lipicioase, cunoscute si sub numele de placa bacteriana. Neinlaturata, aceasta atrage mineralele din saliva si favorizeaza tartrul. Detartrajul este esential pentru asigurarea sanatatii cavitatii bucale, deoarece dintii se curata corespunzator de toti factorii favorizanti ai bacteriilor.

Cat de des se efectueaza detartrajul?

Dentistul este cel care decide cat de des trebuie efectuat detartrajul, insa majoritatea medicilor recomanda procedura de doua ori pe an. Atunci cand igiena orala este ireprosabila, atunci detartrajul poate fi de ajuns doar o singura data pe an.

Care este procedura?

In urma cu multi ani, stomatologii foloseau instrumente manuale pentru aceasta procedura, situatie foarte obositoare, ce prezenta o multime de riscuri. In schimb, cu ajutorul evolutiei tehnologiei stomatologiei, in ziua de azi cea mai populara modalitate este cea ultrasonica, ce presupune un instrument care poate gazdui numeroase varfuri, in functie de tipul tartrului ce trebuie indepartat. Aceste varfuri vibreaza la o viteza foarte mare si se racesc cu ajutorul unui spray cu apa.

Detratrajul este dureros?

Daca exista doar depozite superficiale de tartru, atunci procedura nu poate fi dureroasa. In schimb, atunci cand depozitele sunt adanci, dentistii se pot folosi de anestezie locala inainte de interventie, astfel incat sa nu exista riscul durerii. Uneori pot aparea sangerari superficiale deoarece placa bacteriana si tartrul favorizeaza inflamatiile gingivale, iar acestea sunt mult mai sensibile si pot sangera cu usurinta.

Care sunt efectele secundare ale detartrajului?

Daca starea generala de sanatate este buna, atunci detartrajul nu poate avea efecte secundare. Uneori dintii pot deveni mai sensibili in urma procedurii deoarece exista posibilitatea ca un strat foarte subtire de smalt sa fie pierdut.

Se pot pierde dinti in urma detartrajului?

Acesta este doar un mit. Cu toate ca dintele poate parea mai mobil dupa procedura, aceasta situatie este comuna in cazul celor care sufera de afectiuni periodontale. In schimb, detatrajul nu influenteaza cu nimic acest fenomen. Desi exista pierderi ale structurilor de suport, precum gingii sau os, tartrul care inconjoara dintii poate tine dantura mai lipita si de aici revenind un sentiment de stabilitate. Dupa inlaturarea tartrului se capata senzatia ca dintii nu mai sunt la fel de bine sustinuti.

Detartrajul poate trata afectiunile gingivale?

In fazele initiale ale infectiilor gingivale, detartrajul poate reprezenta solutia potrivita. In schimb, daca gingiile sunt mai bolnave, dezvoltandu-se faze mai avansate precum periodontita, atunci medicul poate sugera necesitatea unui alt tip de tratament.

Ce trebuie sa fac inainte sau dupa detartraj?

Cum detartrajul disloca tartrul ce contine bacterii, persoanele care sufera de boli ce afecteaza sistemul imunitar, precum cancer, HIV, leucemie, sunt sfatuiti sa urmeze un tratament cu antibiotice inainte de inceperea procedurii. De asemenea, daca medicul recomanda efectuarea unui detartraj, iar pacientii sufera de afectiuni ale coagularii sangelui, este importanta consultarea medicului inainte de urmarea interventiei.

Detartrajul afecteaza dintii?

Procedura inlatura tartrul si pastreaza dintii si gingiile sanatoase, prevenind respiratia urat mirositoare sau sangerarile gingivale, motiv pentru care detartrajul are un efect benefic. Pe langa periajul profesional si detartrajul trebuie efectuat o data la jumatate de an, cel cu ultrasunete fiind cel mai popular in ziua de azi, deoarece este foarte eficient.

Albirea dentara este periculoasa?

Tehnologiile moderne de albire a dintilor presupun indepartarea unor straturi superficiale ale structurilor dentare, astfel incat sa se obtina culoarea naturala a acestora. Astfel, detartrajul poate reprezenta una dintre cele mai potrivite metode de albire a dintilor, care nu implica chimicale sau agenti coloranti.

Doar zaharul cauzeaza cariile?

Acesta este doar un mit foarte popular. Cariile apar atunci cand bacteriile produc acizi la nivelul cavitatii orale, iar procesul poate sa debuteze oricand se consuma carbohidrati. Astfel, pot fi amintite zaharul, fructele, legumele, orezul sau painea. Pentru prevenirea acestora, pacientii trebuie sa adopte o igiena orala coespunzatoare si sa limiteze consumul de alimente care produc acizi.

Periajul gingiilor

Periajul este benefic nu numai pentru dinti, ci si pentru gingii sau limba. Astfel ca acest obicei asigura sanatatea cavitatii bucale, evitand inflamatii sau sangerari gingivale. In schimb, acestea nu trebuie periate foarte energic, deoarece pot prezenta leziuni, astfel ca medicii recomanda alegerea unor periute de dinti cu peri moi.

Avantajele detartrajului

Prin intermediul detartrajului, nu numai ca este asigurata sanatatea cavitatii orale, prin eliminarea tuturor factorilor ce favorizeaza aparitia cariilor si a unor afectiuni similare, ci pacientii vor beneficia de curatenia dintilor, ceea ce ofera un sentiment foarte placut. Detartrajul nu are efecte secundare in cazul celor care prezinta o cavitate sanatoasa, insa uneori pot aparea si sangerari gingivale, cu toate ca acest fenomen nu produce prejudicii. In plus, cel mai popular este detartrajul cu ultrasunete, iar acesta presupune emiterea unui jet de apa care maseaza gingiile, iar acestea se calmeaza.

Dezavantajele detartajului

Exista si situatii mai rare, in care unele persoane acuza faptul ca dintii au devenit mai sensibili, iar atunci cand se consuma alimente ale caror temperaturi variaza sa se produca un disconfort. De asemenea, in astfel de cazuri nu se mai recomanda efectuarea detartrajului, decat in situatia in care se combate acest fenomen. In schimb, daca medicii sugereaza ca detartrajul reprezinta o etapa a unui alt tratament, atunci, interventia poate fi efectuata sub efectul anesteziei.

Procedura nu se recomanda a fi urmata de catre femeile insarcinate deoarece socul produs de ultrasunete este destul de ridicat. In plus, nici copiii nu pot fi supusi interventiei, deoarece pulpa dentara este mult mai sensibila in cazul acestora si se deterioreaza cu usurinta.

Pret Detartraj la clinica stomatologica ProDent

Pret detartraj + periaj + air-flow

250 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice