Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Dureri Dentare

Tratament Laser la ProdentClinic in Bucuresti

Cauzele Durerilor Dentare

Durerea de dinti este o durere provenita din interiorul sau din jurul dintelui.

Exista mai multe motive pentru care isi face aparitia durerea, insa cele mai des intalnite cauze sunt:

Cariile dentare

Acestea reprezinta cel mai des intalnit motiv al durerii de dinti. Cariile apar datorita igienei precare, astfel resturile alimentare se stocheaza pe suprafata danturii, iar alaturi de bacterii formeaza placa bacteriana, care afecteaza smaltul si dentina. In cazul in care acestea nu sunt tratate, ele se extind, si pot ajunge in situatia in care nu se mai poate face nimic pentru salvarea dintelui, fiind necesara extractia acestuia.

In plus, daca camera pulpara este deschisa, in interiorul ei pot patrunde bacterii, in cele din urma formandu-se infectii, care inflameaza pulpa, provocand dureri puternice pacientilor.

Sensibilitatea dentara – odata cu inaintarea in varsta, gingiile se retrag, iar radacina devine expusa. Astfel apare o sensibilitate in momentul consumului alimentelor reci, fierbinti sau dulci.

Daca nu este tratata la timp, sensibilitatea se poate transforma intr-o durere continua si exista sanse ca pulpa dentara sa fie afectata, iar se trateaza printr-o obturatie de canal

Fractura dentara –  dintii se pot fractura in mai multe moduri: in urma unui accident sau in momentul muscarii unui aliment tare, fisurandu-se astfel. De obicei dintii afectati provoaca o durere ascutita atunci cand sunt atinsi

Radacina expusa – aceasta apare atunci cand pacientii efectueaza des un periaj foarte puternic

Inflamatia sinusurilor – o afectiune a sinusurilor poate produce dureri care sunt foarte des asemanate cu durerile dentare

Afectiuni ale gingiei – aceste boli amplifica procesul de inflamare a gingiilor, deteriorand si maxilarul. Aceste afectiuni se datoreaza igienei orale necorespunzatoare, iar primul simptom este sangerarea gingiei

Iata care sunt simptomele durerilor dentare:

• Durerile de dinti pot fi ascutite, trepidante sau constante si acestea pot rezulta in urma aplicarii unei presiuni asupra dintilor;
• Cand tesutul din jurul dintelui se inflameaza, este posibil sa apara dureri dentare;
• Febra sau durerile de cap pot fi, de asemenea, semne care indica probleme dentare si dureri ale dintilor;
• Infectiile dentare sunt adesea semne ale durerilor dentare.

Cand ar trebui vazut un dentist in cazul aparitiei durerilor dentare?

• In cazul in care durerea persista mai mult de o zi sau doua;
• Daca durerea dentara este severa;
• Daca durerea dentara este insotita si de febra, de dureri ale urechilor sau de senzatie de disconfort in timpul deschiderii gurii.
Identificarea si tratarea corecta a infectiilor dentare sunt foarte importante pentru a preveni raspandirea acesteia in alte parti ale fetei, craniului si, eventual, in fluxul sanguin.

Ce se intampla cand mergem la cabinetul stomatologic din cauza durerilor dentare?

Pentru a trata durerile de dinti, medicul dentist va obtine, in primul rand, un istoric medical al danturii. El va pune intrebari despre durere, cand aceasta a inceput, cat de severa este, unde se afla durerea, ce factori amplifica durerea si ce anume poate diminua durerea.

Medicul dentist va examina gura, dintii, gingiile, maxilarele, limba, gatul, sinusurile, nasul si urechile. Pentru a obtine rezultate mai exacte, este posibil sa se efectueze un control stomatologic cu ajutorul razelor X.

Ce tratamente se recomanda, de obicei, pentru durerile de dinti?

Tratamentele pentru durerile de dinti difera, in functie de cauza. In cazul in care durerea provine de la o carie dentara, medicul dentist va aplica o plomba sau va extrage dintele, in functie de severitatea afectiunii. Daca infectia a ajuns la nervul dintelui, atunci dentistul trebuie sa aplice un tratament de canal. In cazul in care exista si febra sau inflamare a maxilarului, pacientul va necesita administrarea unor antibiotice. Durerile dentare pot fi reduse si cu ajutorul fototerapiei cu un laser rece.

Cum pot fi prevenite durerile dentare?

Deoarece durerile dentare provin, de ce mai multe ori, din cauza cariilor, respectarea regulilor de igiena orala poate preveni durerile de dinti. O igiena dentara corecta presupune periajul regulat cu o pasta de dinti ce contine fluor, folosirea atei dentare cel putin o data pe zi si controlul stomatologic de doua ori pe an, in care medicul sa efectueze o curatare profesionala. In afara de igiena orala adecvata, consumul alimentelor slabe in zahar si amidon pot preveni aparitia durerilor

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice