Eruptia Dentara

Eruptia Dentara


Eruptia dentara reprezinta o etapta resimtita de catre toti copii, insa fiecare dintre acestia se manifesta in mod diferit, motiv pentru care anumiti parinti se pot ingrijora. Perioada eruptiei dentare este una destul de dificila pentru parinti, in timp ce pentru cei mici, de cele mai multe ori este dureroasa.

Cand erup primii dinti?

Fiecare copil se dezvolta in mod diferit, motiv pentru care nu exista o anumita regula care sa impuna o varsta specifica a eruptiei fiecarui dinte. In schimb, in cele mai multe dintre cazuri, in prima faza apar dintii frontali, situati pe arcada superioara, urmand ca altii sa se dezvolte circa 30 de zile mai tarziu, pe arcada inferioara. De regula, bebelusii prezinta 8 dinti atunci cand implinesc varsta de un an, iar pana la 3 ani ar trebui sa fie prezenti toti cei 20 de dinti de lapte.

 

Salivarea excesivasolutii financiare bun

Acest fenomen este foarte comun in randul celor mici in momentul eruptiei dentare, deoarece este stimulata salivarea. Parintii trebuie sa acorde importanta situatiei deoarece daca pielea este umezita o perioada mai lunga de timp, aceasta se poate irita. O posibilitate este reprezentata de aplicarea unei creme speciale, dupa ce saliva este stersa cu atentie prin intermediul unui prosop de bumbac care sa nu irite piele si sa nu o zgaraie.

Boli asociate

De multe ori eruptia dentara ofera anumite simptome, care se asociaza altor afectiuni, motiv pentru care este important ca parintii sa se prezinte la un medic pediatru cu cei mici pentru un diagnostic corect. Este cunoscut faptul ca in jurul varstei de 6 luni dintii incep sa se dezvolte, iar tot in aceasta perioada imunitatea organismului scade, situatie in care exista posibilitatea de dezvoltare a unor afectiuni. Printre simptomele eruptiei dentare se numara si cele care se asociaza racelii.

De asemenea, atunci cand cei mici sufera din cauza disconfortul creat de eruptia dentara, acestia se pot trage de ureche. De multe ori, acest obicei poate fi pus pe seama unei infectii a acesteia, astfel ca intotdeauna sunt importante controalele de specialitate efectuate de catre medic.

Ingrijirea primilor dinti

Medicii sunt de parere ca gingiile bebelusilor trebuie curatate dupa fiecare masa, chiar inainte de eruptia primilor dinti. Prin intermediul acestui obicei sunt inlaturate bacteriile si resturile alimentare care favorizeaza dezvoltarea placii bacteriene, astfel ca este esentiala utilizarea unui pansament steril.

Dupa eruptia primelor dinti, in loc de pansament se poate folosi o periuta de dinti speciala, care sa aiba peri moi pentru a nu aduce prejudicii dintilor si gingiilor ce in aceasta perioada sunt mult mai sensibile. In plus, dupa ce se ajunge la varsta de un an, dintii celor mici pot fi igienizati cu ajutorul unei paste de dinti ce are in componenta fluor. Unii medici sunt de parere ca cei mici trebuie sa urmeze un control stomatologic in jurul varstei de un an, pentru ca dentistii sa se asigure de buna dezvoltare a dentitiei de lapte. In perioada eruptiei dintilor permanenti, la 6, 7 ani, copiii ar trebui sa stie deja cum sa efectueze igiena orala, pentru ca acestia sa fie protejati si sa se asigure sanatatea lor.


Program ProdentClinic

Telefon:0720.932.294

Luni- Vineri 09.00 - 20.00
Sambata In baza programarii
Duminica In baza programarii