Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Extractie Molar de Minte

Tratament Laser Fara Durere la Prodent Clinic

Despre Extractia Molarului de Minte cu Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia extractilor dentare cu ajutorul laserului (fara durere).Laserul inlocuieste freza, bisturiul si turbina.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser la ProDent Clinic:

  • Nu necesita suturi
  • Nu necesita anestezie
  • Sterilizeaza campul operator
  • Leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa
  • Ajuta la regenerarea tesuturilor
  • Lipsa traumei si a sangerarilor

Molarul de Minte

Molarii de minte sunt ultimele masele care se dezvolta, situatie ce are loc, in general, intre varsta de 17 si 25 de ani. Unii oameni sunt de parere ca daca maselele de minte nu au erupt, fiind incluse in gingie, nu afecteaza cu nimic cavitatea bucala, insa daca pozitia acestora nu este corecta, atunci pot aparea si probleme.

Pentru observarea pozitiei molarului de minte este necesara efectuarea unei radiografii. Exista si persoane care aleg sa isi extraga molarii de minte chiar daca sunt inclusi, deoarece interventia nu produce durere.

O astfel de interventie se efectueaza pentru ca maxilarul nu are loc pentru dezvoltarea completa a maselei de minte, inghesuindu-se alaturi de ceilalti dinti, asadar este nevoie de inlaturarea sa.

Extractiile maselelor de minte (maselele de minte constituie al treilea set de molari din gura unui adult) pot fi efectuate de catre medicul dentist sau de catre chirurgul oral.

Aceasta procedura se poate face in cabinetul stomatologic, insa daca este nevoie de o interventie chirurgicala ce risca anumite complicatii, este de preferat sa se efectueze intr-un spital.

Daca molarul de minte prezinta vreo infectie dentara, aceasta va trebui tratata intai si abia dupa vindecarea ei se poate trece la extractia maselei.

Procedura de scoatere a molarului de minte presupune, inainte de toate, aplicarea unui anestezic local pentru a amorti zona unde dintele va fi eliminat. Anestezicul general poate fi utilizat, in special, in cazul in care se vor extrage mai multi sau chiar toti molarii de minte, in acelasi timp.

De asemenea, anestezicul general previne raspandirea durerii in tot corpul si adoarme pacientul pe toata perioada procedurii. Este posibil ca in noaptea de dinaintea operatiei si in ziua cu pricina, pacientii sa nu aiba voie sa manance, pentru a putea fi pregatiti pentru anestezic.

Pentru a elimina molarul de minte, medicul dentist va deschide tesutul gingival care acopera orice parte a dintelui. Apoi, dentistul va trebui sa separe conectarea dintelui de nivelul osului si apoi incepe extractia propriu zisa. Exista cazuri in care medicii recurg la reducerea maselei in bucati mici pentru ca extractia sa fie mai usoara.

Dupa ce dintele este eliminat, este foarte probabil sa fie nevoie de cateva copci. Unele cusaturi se dizolva in timp, insa altele trebuie indepartate dupa cateva zile. Dupa aplicarea copcilor, medicul dentist va opri sangerarea cu ajutorul unui tampon din bumbac cu tifon.

De ce se extrag molarii de minte?

Molarii de minte sunt extrasi pentru a corecta anumite probleme de sanatate orala sau pentru a preveni eventualele probleme ce pot aparea in viitor. Iata ce probleme pot cauza maselele de minte:
• Maxilarul poate sa nu fie suficient de mare pentru ei si astfel poate sa existe posibilitatea ca molarii sa nu poata sa iasa din gingii;
• Maselele de minte pot produce ruperea gingiilor, producand infectia acestora;
• Unele masele de minte pot creste stramb, cauzand astfel o dificultate in igiena orala, lucru care creste riscul aparitiei cariilor dentare si bolilor gingivale.

Recomandari dupa extractie

Se recomanda ca in prima zi dupa extractie sa se consume alimente moi, in special lichide, care sa fie reci. De asemenea este necesar ca pacientii sa isi clateasca gura cu apa de gura ce are in compozitie clorhexidina. Compresele trebuie tinute cel mult doua ore. Daca apare durerea, aceasta este combatuta prin administrarea medicamentelor recomandate de catre stomatolog. Pentru ca inflamatia sa mai cedeze, se recomanda aplicarea compreselor reci. In caz ca durerea este puternica, atunci se apeleaza la antibioticele prescrise. Firele suturii sunt inlaturate in general dupa 8,9 zile.

Preturi Extractie Molar de Minte la Clinica Stomatologica ProDent

Sutura

90 lei

Extractie simpla

200 lei

Extractie rest radicular

250 lei

Extractie cu grad crescut de dificultate

350-600 lei

Extractie canin inclus

500 lei

Extractie molar de minte erupt

350 lei

Extractie molar de minte inclus

600 lei

Extractie molar de minte semiinclus

500 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice