Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Laser Dentar

Tratament Laser Fara Durere la Prodent Clinic

Despre Laserul Dentar

Orice procedura stomatologica poate fi efectuata mai rapid, mai eficient si mai confortabil, datorita cresterii popularitatii laserului dentar. Tehnologia Laser a fost folosita in diferite tratamente de foarte multi ani, iar cabinetele dotate cu aceasta aparatura sunt din ce in ce mai comune, astfel ca preturile incep sa scada, fiind mai accesibile.

Astfel, dentistii se pot folosi de laserul dentar in timpul unei proceduri de igienizare pentru indepartarea tartrului si ca un inlocuitor pentru interventiile traditionale la radacina dintilor infectati, care in prezent presupune efectuarea acesteia cu ajutorul unui instrument numit chiureta care poate aduce prejudicii tesuturilor inconjuratoare.

Ce este un laser si cum functioneaza?

Un laser produce o lumina foarte ascutita si intensa, care atunci cand intra in contact cu tesutul cauzeaza o reactie. Lumina produsa de laser poate sa indeparteze sau sa dea o forma tesutului respectiv. Laserul a fost introdus pentru prima data pe piata din Statele Unite la sfarsitul anilor ’80, iar in ziua de azi pot fi folosite in siguranta pentru o multime de proceduri, fiind utilizate in alternanta si cu alte instrumente.

Cum se foloseste laserul in stomatologie?

  • Reduce disconfortul creat de instrumentele clasice
  • Evidentiaza molarii de minte inclusi
  • Indeparteaza atasamentele in zona muschilor care limiteaza miscarea potrivita
  • Protejeaza gingiile in timpul procedurilor de aplicare a lucrarilor protetice, de tipul coroanelor sau puntilor dentare
  • Indeparteaza tesuturile dezvoltate in plus, cauzate de anumite medicamente
  • Indeparteaza tesuturile gingivale inflamate si le trateaza atunci cand exista infectii
  • Reconstruiesc gingiile atunci cand este nevoie in urma unor proceduri de lunga durata
  • Ajuta la eliminarea infectiilor din canalele dentare
  • Grabeste procedura de albire dentara

Care sunt beneficiile folosirii laserului dentar?

Exista mai multe avantaje, printre care faptul ca dentistii nu mai trebuie sa foloseasca freza si nici macar anestezia in cazul multor proceduri, astfel incat pacientii sa fie supusi unei experiente mult mai relaxante.

De asemenea, interventiile efectuate cu laserul sunt mult mai precise, si pot reduce simptomele si timpul de vindecare asociat anumitor terapii, precum si reducerea numarului de bacterii din cauza tesuturilor gingivale infectate si a cariilor dentare.

Este sigur laserul dentar?

Daca laserul a primit acordul de a fi utilizat in cadrul cabinetelor de stomatologie, inseamna ca este cel putin la fel de sigur ca alte instrumente dentare. In timpul procedurilor in care se foloseste laserul, este nevoie ca atat medicii, cat si pacientii sa poarte ochelari de protectie.

Cu toate ca laserul este un instrument foarte folositor si eficient, acesta poate sa nu fie recomandat pentru fiecare procedura stomatologica.

Care sunt dezavantajele laserului dentar?

  • Laserul nu poate fi folosit in cazul dintilor care au fost obturati deja
  • Laserul nu poate fi folosit in cazul multor proceduri dentare, de exemplu nu poate fi utilizat pentru a obtura o carie interdentara, in jurul plombelor vechi sau al cavitatilor de dimensiuni importante ce trebuie sa fie pregatite pentru o coroana. In plus, laserele nu pot fi folosite pentru indepartarea adezivului folosit pentru fixarea lucrarilor protetice
  • De multe ori inca poate fi nevoie de freze traditionale pentru a ajusta muscatura si a finisa obturatiile
  • Laserul nu inlocuieste intotdeauna necesitatea anesteziei
  • Tratamentele cu laser sunt mult mai scumpe, astfel ca nu sunt accesibile oricui

Tipuri de laser dentar

In prezent, tratamentele cu laser folosite in randul copiilor si adultilor folosesesc doua tipuri de instrumente, unul dedicat special tesuturilor tari, in timp ce celelalte sunt pentru tesuturile moi. Datorita faptului ca acestea propun caracteristici diferite de absorbtie, ele se folosesc pentru anumite proceduri stomatologice.

  • Laser pentru tesuturi tari – acestea contin anumite substante care favorizeaza taierea tesuturilor dentare, fiind foarte eficiente, cele mai comune fiind laserele Erbium Yag si Erbium YSGG. Acestea sunt folosite de cele mai multe ori pentru a taia osul sau dintele cu o precizie extrem de mare, fiind folosite adesea pentru a prepara sau a da o forma dintelui pregatit pentru fatete dentare, precum si pentru indepartarea unei cantitati reduse de dinte sau pentru a repara anumite plombe.
  • Laser pentru tesuturi moi – dupa cum spune si numele, acesta este special dedicat acestor tipuri de tesuturi, pentru ca este foarte eficient in administrarea lor. Acesta este folosit adesea in cadrul tratamentelor periodontale, avand capacitatea de a indeparta bacteriile si de a activa regenerarea tesuturilor. De asemenea, poate favoriza diminuarea leziunilor zonelor inconjuratoare, iar tesutul se elimina mult mai rapid si mult mai eficient. Acest laser poate patrunde in tesut fara a afecta vasele de sange sau nervii, acestea prezentand oricand niste riscuri in cazul altor proceduri. Acesta este principalul motiv pentru care pacientii nu resimt nicio durere postoperatorie dupa ce au urmat un tratament cu laser si in plus, tesuturile se vor vindeca mult mai rapid. De asemenea, tot mai multe tratamente din cadrul cosmeticii dentare presupun utilizarea acestui tip de laser.

Anumite tehnologii laser dentar au fost pregatite astfel incat sa poata genera laser pentru tesuturi moi si pentru tesuturi tari, in functie de necesitatile prezentate de catre pacient. in plus, pe langa caracteristicile propuse de aceste doua tipuri, altele au fost concepute special pentru a putea analiza interiorul unui dinte, alaturi de celulele acestuia, fara a produce niciun disconfort si niciun risc. Alte tipuri propun energie si proteine specifice pentru a ajuta migrarea celulelor pentru a ajuta abilitatea organismului de regenerare.

Asadar, laserul dentar reprezinta o tehnologie foarte eficienta care poate fi folosita in nenumarate cazuri, printre care: detectarea cariilor, pregatirea dintilor pentru obturatii, pentru a stabili sensibilitatea dentara, pregatirea coroanelor dentare, ingrijirea si remodelarea gingiilor, inflamatii, infectii, tumori de diferite dimensiuni, regenerarea nervilor, apneea diurna, albirea dintilor si multe altele. Astfel, daca pacientii isi doresc sa urmeze un tratament laser, trebuie sa precizeze medicului acest aspect, iar daca este posibil se va aplica cel mai eficient tratament posibil.

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice