Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Obturatii(Plombe) Dentare

Tratament Laser fara durere la ProdentClinic Bucuresti

Tratament Laser la ProdentClinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia obturatilor dentar cu ajutorul laserului (fara durere).

Prin efectuarea obturatiilor dentare se inchide spatiul afectat de bacterii si, de asemenea, se previne agravarea cariei. Care sunt pasii implicati in efectuarea unei obturatii dentare? In primul rand, medicul dentist va folosi un anestezic local pentru a amorti zona din jurul dintelui ce necesita tratament.

Apoi, cu ajutorul unui instrument abraziv sau cu un laser, se va elimina materialul stricat.

Urmatorul pas consta in testarea zonei de tratare, pentru a verifica daca toata caria a fost eliminata. Odata ce caria a fost inlaturata, medicul dentist va pregati spatiul de umplere a cavitatii, prin curatarea zonei de bacterii si alte resturi materiale.

In cazul in care caria este aproape de radacina dintelui, medicul va proteja nervul cu ajutorul unui material din ionomer de sticla, pe care il va aplica in acea zona. Urmeaza plombarea cavitatii dentare, prin umplerea in straturi a dintelui afectat, dupa care se aplica o lumina speciala care va “intari” fiecare strat.

Cand tot acest proces este finalizat, dentistul va remodela materialul compozit pentru a ajunge la forma dorita, eliminand materialul in exces si lustruind dintele restaurat. Ce tipuri de materiale se folosesc pentru obturatiile dentare? In ziua de azi, exista o diversitate de materiale disponibile pentru plombarea dintilor.

Obturatiile dentare pot fi efectuate cu aur, portelan, amalgam de argint (consta intr-un amestec format din mercur, argint, staniu, zinc si cupru), plastic si rasini compozite.

Exista mai multe materiale pentru obturatii, fiecare dintre ele avand avantaje si dezavantaje, iar totul depinde de situatia fiecarui pacient, deoarece fiecare caz este unic. Important in alegerea materialului este nivelul de dificultate al procedurii, posibile alergii la anumite substante ale pacientului, locul in catre trebuie sa aiba loc interventia si costul.

Tipuri de plombe dentare

Obturatiile superficiale sunt de dimensiuni foarte mici si sunt rezolvate in cursul unei singure sedinte fiind cu greu sesizate de catre pacient.

Obturatia medie presupune existenta unei carii ce s-a extins pana la dentina, motiv pentru care se poate dezvolta sensibilitatea in momentul consumului de alimente calde, reci sau dulci. In functie de fiecare pacient in parte, medicul decide daca este nevoie sau nu de anestezie. De asemenea, aceasta obturatie este foarte comuna si usor de realizat de catre specialisti.

Obturatia profunda presupune existenta unei carii ce s-a extins pana in apropierea nervului, existand sansa deschiderii camerei pulpare. Pacinetii se pot adresa specialistilor in momentul in care incep sa sa simta o usoara durere atunci cand sunt consumate produse calde, reci sau dulci.

De cele mai multe ori, aceste carii sunt situatee intre dinti, astfel ca nu au cum sa fie observate de catre pacient. Insa acestia pot considera un semn, situatia in care ata dentara se agata in anumite locuri sau atunci cand apar inflamatiile gingivale. Pentru un astfel de tratament este necesara anestezia, pentru ca pacientii sa nu simta niciun disconfort si nicio durere.

Multi pacienti se intreaba daca exista posibilitatea aplicarii unei plombe in zona incisivilor si daca arata inestetic. Raspunsul este afirmativ, adica se poate pune plomba in acea zona, insa aceasta trebuie sa fie din compozit, pentru a putea capata culoarea danturii pacientului. Asadar, aceasta nu se va observa, insa in timp isi poate modifica culoarea datorita fumatului si a dietei nesanatoase.

Materiale folosite pentru obturatiile dentare

Rasinile compozite sunt alese des in cazul obturatiilor dentare, fiind utilizate in special in cazul dintilor frontali, care prezinta carii de mici dimensiuni. Dezavantajul acestora este ca o data cu trecerea anilor se uzeaza, si isi modifica culoarea de la cafea, ceai, fumat, rezistand in general intre 3 si 10 ani.

Obturatiile din portelan sunt realizate intr-un laborator, iar dupa fabricarea lor se cimenteaza pe dinte. Pacientii opteaza adesea pentru acestea deoarece isi pot alege orice nuanta, care este foarte rezistenta si nu se pateaza. Obturatiile din portelan acopera o buna bucata a unui dinte, insa si costul lucrarilor sunt pe masura beneficiilor aduse.

Obturatiile din aur sunt realizate in laborator, dupa care se cimenteaza pe dantura. Materialul este bine primit de catre tesutul gingiei, iar lucrarile au o durabilitate mai mare de 20 de ani. Din aceste motive, specialistii sunt de parere ca aurul este cel mai potrivit material utilizat pentru obturatii. Insa si pretul este pe masura beneficiilor aduse, fiind cel mai scump dintre toate materialele si presupune mai multe vizite din partea pacientilor.

Obturatiile din argint sunt recomandate de catre medici deoarece sunt foarte rezistente, nu se uzeaza, iar pretul acestora este rezonabil. Dezavantajul acestora este culoarea inchisa, fiind inestetica in comparatie cu celelalte materiale folosite pentru obturatii. Astfel, argintul este utilizat in obturarea molarilor, care nu sunt foarte vizibili.

Tratament Laser la ProdentClinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia obturatilor dentar cu ajutorul laserului (fara durere).

Pret obturatii dentare la clinica stomatologica ProDent

Obturatie fizionimica gradul I

170 lei

Obturatie fizionimica gradul II

200lei

Obturatie fizionimica gradul III

250 lei

Obturatie de canal monoradicular

250 lei

Obturatie de canal pluriradicular

270-400 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice