Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Sigilarea Dintilor

Stomatologie Moderna Laser Fara Durere la ProDent Clinic Bucuresti

Ce este sigilarea dintilor?

Sigilarea dentara face parte din categoria tratamentelor stomatologice preventive, fiind o procedura efectuata in cele mai multe dintre cazuri, in randul copiilor.

De regula, molarii si premolarii prezinta foseste si santuri, adica zone unde periajul corespunzator nu poate fi la fel de eficient, astfel incat se favorizeaza stocarea placii bacteriene si a resturilor alimentare. Cele din urma produc coloratiile smaltului, iar in cele din urma se pot dezvolta si cariilor cu usurinta.

Sigilarea dintilor isi face simtita prezenta in aceasta etapa, deoarece are capacitatea de a preveni dezvoltarea tuturor cariilor. Procedura presupune aplicarea unei substante pe toata partea ocluzala a dintilor, astfel incat sa fie acoperite toate spatiile mai dificil de periat, iar rezultatul este faptul ca dintii sunt mult mai protejati impotriva placii bacteriene.

Aceasta procedura poate fi urmata chiar si in cazul danturii de lapte, deoarece in aceasta perioada cariile sunt mult mai comune, astfel ca dintii celor mici vor fi mai protejati. Dupa sigilare, cariile au sanse mult mai mici de dezvoltare, iar procesul se efectueaza la scurt timp dupa eruptia molarilor temporari.

De asemenea, in cazul danturii permanente, primul set de molari se dezvolta la 6 sani, urmand ca setul al doilea sa erupa la 12 ani. Asadar, sigilarea trebuie efectuata cat mai repede cu putinta.

Sigilarea dintilor la adulti

Cei mai multi medici recomanda ca aceasta procedura sa fie efectuata doar la persoanele cu varsta sub 18 ani, deoarece o data cu trecerea timpului dintii se mineralizeaza, iar dantura nu se mai uzeaza la fel de mult ca inainte, astfel ca sigilarea nu este o tehnica necesara.

Efectul sigilarii dintilor

Sigilarea dentara poate avea efect o anumita perioada de timp, fiind influentata de alimentatia copiilor, obiceiuri si modul in care se intretine dantura. De obicei, sigilarea este verificata de doua ori pe an, iar atunci cand este nevoie se inlocuieste substanta respectiva. In schimb, acest aspect este precizat de catre medic in urma verificarilor efectuate. Cu toate acestea, procedura are efect doar impotriva cariilor, nu poate preveni si alte probleme ale cavitatii bucale.

Efecte secundare

Atunci cand este efectuata in mod corespunzator, sigilarea dentara nu poate avea niciun efect secundar, iar singura posibilitatea este ca substanta aplicata sa interactioneze cu saliva si sa nu fie eficienta de la bun inceput, insa acestea sunt cazuri rare.

Mentinerea sigiliului

In primul rand este nevoie ca pacientii sa constientizeze ca aceasta procedura nu are rolul de substituire a periajului dentar, deoarece acesta este principala modalitate de inlaturare a resturilor alimentare si a bacteriilor stocate la nivelul cavitatii orale, pe dinti, gingii, limba, obraji etc.

Chiar daca dintii sunt sigilati, acestia inca trebuie sa beneficieze de fluor, care se regaseste fie in pastele de dinti, fie se urmeaza tratamente speciale in cadrul cabinetului de stomatologie.

Astfel ca aceste doua proceduri de sigilare si fluorizare au rolul de a preveni dezvoltarea cariilor. In plus, pe cat posibil trebuie evitati toti factorii care favorizeaza leziunile carioase de la nivelul dintilor, motiv pentru care este esential ca cei mici sa consume cat mai putine dulciuri, deoarece zaharul are rolul de a ataca dintii.

Sigilarea dintilor de lapte

Dintii de lapte trebuie mentinuti sanatosi, deoarece obiceiurile copilariei se pot oglindi si in cazul dentitiei permanente. De asemenea, daca dintii de lapte nu sunt tratati corespunzator, acestia vor prezenta diferite anomalii cu privire la forma sau structura, astfel ca efectele se vor vedea mai tarziu, in momentul dezvoltarii dintilor permanenti.

In plus, dintii de lapte pierduti inainte de termen favorizeaza mai multe fenomene la nivelul cavitatii orale precum migratia dintilor sau dereglarea ocluziei. Cariile la nivelul dintilor de lapte nu numai ca pot afecta dezvoltarea celor permanenti, insa pot influenta in mod negativ si dezvoltarea copiilor, care pot avea defecte de vorbire sau masticatie.

Sigilarea dintilor nu produce durere

In cele mai multe dintre cazuri, aceasta procedura este usor de pus in practica, motiv pentru care costurile implicate sunt accesibile. De asemenea, preventia este considerata cel mai bun tratament, deoarece in cazul in care dintii prezinta leziuni carioase importante, tratarea corespunzatoare a acestora implica costuri mult mai ridicate. In plus, procedura nu implica necesitatea anesteziei, deoarece nu se aduce nicio leziune tesuturilor, motiv pentru are sigilarea dintilor nu produce durere in niciun caz.

Riscurile omiterii sigilarii dentare

De regula, aproape toti copiii ar avea nevoie de aceasta procedura, deoarece la varste mici, dintii sunt mai expusi cariilor, in special din cauza consumului de dulciuri in cantitati mai ridicate. Astfel daca sigilarea dintilor este omisa, cel mai mare risc este aparitia unei carii, aceasta poate fi reprezentata de o simpla demineralizare ce nu are efecte ireversibile, pana la leziuni de dimensiuni reduse ale smaltului sau pierderi importante de tesut dentar sanatos. Durerile dentare sunt foarte comune in randul copiilor, iar acestea apar atunci cand o carie a capatat proportii importante, astfel fiind afectata pulpa dintilor.

Recomandari

In primul rand este nevoie ca atat parintii, cat si copiii sa inteleaga ca sigilarea dintilor nu are capacitatea de a a inlocui efectuarea periajului dentar zilnic, acesta fiind cea mai buna modalitate de indepartare a resturilor alimentare si a placii bacteriene.

De asemenea, chiar daca este urmata procedura de sigilare a dintilor, pentru un plus de rezistenta, este esentiala urmarea unor tratamente cu fluor, fie prin folosirea unei paste de dinti speciale, fie printr-o procedura urmata in cadrul cabinetului stomatologic. Impreuna, cele doua ajuta la prevenirea cariilor dar si a altor afectiuni ale cavitatii bucale.

Igiena orala trebuie efectuata de cel putin doua ori pe zi, sa se foloseasca ata dentara si apa de gura, iar medicii recomanda ca la fiecare 6 luni sa se efectueze un control de specialitate, astfel incat sa se poata identifica orice afectiune inca din stadiile initiale, cand orice pret implicat este mult mai accesibil.

Pret pentru sigilarea dintilor la Clinica Stomatologica ProDent Clinic

Pret sigilare dinti temporari

90 lei

Pret sigilare dinti permanenti

170 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice